Jullie hebben hier even op moeten wachten maar inmiddels is er meer bekend over mijn rolstoel. Na het vorige bericht ben ik hard op zoek gegaan naar waar mogelijkheden zijn voor mijn “eisenpakket”. Dat bleek het meest overeen te komen met wat TNS Rijen te bieden heeft. Ik heb toen met hen contact opgenomen en zo hadden we half november een keukentafelgesprek en een passing. Toen hebben wij besloten om voor de Proval te gaan. Dit is een erg lichtgewicht rolstoel en een compact model, precies zoals ik nodig heb.
Ook hebben wij toen gezamenlijk besloten dat de aanschaf van een handbike ook heel handig zou zijn voor mij om dan toch actief buiten te kunnen komen.

Aan de hand van dit gesprek werd een offerte gemaakt en daarmee kon ik naar de gemeente. En toen begon het wachten. Het bleek namelijk dat mijn vaste consulent binnen de gemeente was gestopt bij de WMO en ik dus opnieuw via klantcontact een nieuwe consulent moest aanvragen. Dit zou 6-8 weken duren voor mijn aanvraag in behandeling genomen zou worden.
Vanaf 8 weken ben ik maar elke week gaan bellen en uiteindelijk had ik dan na 12 weken een andere (tijdelijke!) consulent.

Deze man keurde de rolstoel eerst af omdat hij vond dat mijn huidige stoel nog prima was. Dat professionals en ik daar anders over dachten had hij weinig boodschap aan. Dus moesten we nog weer extra stappen ondernemen. De leverancier waar de gemeente een contract mee heeft moest langs komen en meekijken of zij nog andere opties hadden. Dat was uiteraard niet zo omdat wij dat allang hadden onderzocht. Toen met die boodschap weer naar de consulent terug en uiteindelijk na een tijdje ging hij dan maar akkoord met de aanvraag van de rolstoel.

In dezelfde aanvraag zat ook de handbike maar die kon hij nog niet goedkeuren omdat hij dat niet echt nodig vond. Dus konden we daarover weer in gesprek. Deze beste man stapte ineens weer op bij de gemeente en ik kon wederom een nieuwe consulent afwachten. Na een aantal weken toch maar weer de gemeente zelf gebeld en toen bleek het snel geregeld te zijn met een andere consulent. Bij deze man mocht ik wederom het hele verhaal vertellen en hopen op goedkeuring voor de handbike. Daar heb ik weer weken op moeten wachten.

Inmiddels werd ik gebeld door de leverancier van mijn rolstoel dat die klaar was en wanneer deze geleverd zou worden.
Helaas was de goedkeuring voor de handbike toen nog niet binnen en kon deze niet meteen worden meegeleverd.

De nieuwe stoel kwam toen wel binnen en hij zit heerlijk, eindelijk ondersteuning en een stuk compacter dan mijn oude rolstoel.

Nu weer een paar weken later is eindelijk de goedkeuring voor de handbike ook binnen. Helaas moeten er nu weer aankoppelpunten op mijn huidige frame worden gemaakt waar ik dan de handbike op kan bevestigen. Dit duurt weer 15 werkdagen waarin ik dus geen gebruik kan maken van deze geweldige rolstoel.
Gelukkig is er heel veel medewerking vanuit TNS en zal mijn stoel in de zomervakantie worden opgehaald wanneer ik deze toch niet dagelijks nodig heb. En dan net voor de vakantie is afgelopen hoop ik eindelijk dit deel te kunnen sluiten als alles compleet is en ik zelf op pad kan voor verder dan 300 meter!

Advertentie

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s