We hebben er allemaal wel eens last van, een dag dat je niet lekker in je vel zit. De hele dag lijkt een grijze sluier over te hangen, een dikke wolk in je hoofd, gewoon een baaldag. Ik heb hier zelf met enige regelmaat last van, voornamelijk rond mijn menstruatie, dan werken mijn hor(ror)monen gewoon niet helemaal mee en lijkt alles negatief en stom.

Maar wat ik laatst heb bedacht, als ik zo’n dag heb, dan ga ik niet bij de pakken neer zitten, nee, ik zoek iets om mijzelf blij te maken. Ik doe die dag niets wat “moet” maar alleen wat ik wil.

Vorige week had ik zo’n dag, ik moest heel veel doen maar kon nergens toe komen. Ik heb tot 10.00 uur in bed liggen balen dat ik nog niks had gedaan maar kon mij er ook niet toe zetten om er dan uit te gaan. Ik heb toen besloten dat het goed was. De dingen die moesten gebeuren konden de volgende dag ook nog makkelijk zonder dat iemand er last van zou hebben. Ik heb toen iets gedaan wat ik al zeker 6 jaar niet meer had gedaan, ik heb mijn wenkbrauwen laten verven!

Juist in deze gekke tijd waarop er nog maar weinig persoonlijk contact is met mensen is het heerlijk als er gewoon weer even iemand aan je zit. Het was dan wel alleen aan mijn wenkbrauwen en ook nog met hars en een pincet, daar werd ik iets minder blij van, maar toch! Even alle aandacht krijgen, kletsen, en er nog mooier uit komen dan ik er heen ging ook.

Ik voelde mijn humeur opklaren, de wolk werd gelijk minder grijs.

Mijn tip: als je eens zo’n dag hebt, vrouwen volgens mij vaker dan mannen, geef er lekker aan toe! Blijkbaar heb je het nodig eens een dag aan jezelf te werken en voor jezelf te zorgen. We zorgen zo vaak en zo goed voor de mensen om ons heen maar vergeten daarbij de belangrijkste persoon in ons leven: IK.

Verzamel elke dag kleine gelukjes, kleine blij, schrijf het desnoods op en je zult zien dat ze opstapelen en samen een groot geluk of een grote blij vormen. En om elkaar hiermee te helpen, laten we eens aan elkaar vertellen wat we wél leuk vinden aan de ander. We zijn allemaal zo snel in oordelen en negatieve dingen benoemen. Daar wordt niemand beter van. Je weet nooit wat iemand meegemaakt heeft of hoe die persoon zich voelt. Laten we elkaar helpen de grijze wolken te laten verdwijnen en de zon te laten schijnen.

Advertentie

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s