Na mijn vorige blog over mijn rolstoel ben ik inmiddels veel verder qua kennis en ervaring. Ik zag mijzelf op filmpjes terug en besefte dat mijn stoel niet paste bij mij. De rugleuning was te breed, de zitting gaf niet de steun aan mijn heupen waar ik juist heel erg op zit te wachten, mijn remmen zijn niet handig want daar zit ik regelmatig met mijn vinger tussen, mijn spatbordjes zijn niet passend bij de stoel en zitten zelfs ongelijk, de voetplaat staat te ver naar voren waardoor ik niet de door mij verlangde actieve zit kan hebben en zo zijn er nog wel een paar dingen op te noemen.

Vandaag kreeg ik een nieuwe ergotherapeute op visite. Mijn vorige had mij eigenlijk niet echt begeleidt in de aanvraag en meten, dus dat heb ik allemaal al op eigen houtje gedaan. Maar omdat er nu zo veel aan de hand was waarbij ik bij de leverancier nul op request kreeg besloot ik toch een andere ergotherapeut te zoeken. Die heb ik inmiddels gevonden en zij kwam vanmorgen.

We begonnen met een beetje kennismaken, niet eens specifiek over hulpverlening maar gewoon wie ik ben en wat mij bezighoudt en zo ook over haar. Dat was al heel gezellig en ik merkte echt dat er een gezellige klik was!

Van de koetjes en de kalfjes (letterlijk!) gingen we dan over naar de serieuze kant van de ochtend. Zij gaf mij, gelukkig, gelijk dat ik toch een actievere stoel wilde, dat deze inderdaad te breed is en dat er gewoon geluisterd moet worden naar wat ík nodig heb en zoek in een stoel en niet dat wat iemand anders víndt wat ik lekker moet vinden zitten omdat zij, als lopende en gezonde mensen zeggen dat het niet lekker zit wat ik aangeef te willen. Ook kreeg ik een compliment voor de stoel die ik nu heb, dat het mij op eigen kennis en “de blaren op de tong lullen” is gelukt om er nog zo’n goed model uit te krijgen.

Maar nu begint dus de zoektocht naar de, voor mij, meest ideale stoel. Dat wordt nog een uitdaging omdat je zit met gemeente (wmo), leveranciers, fabrikanten… Mogelijkheden genoeg maar dan moet ook nog alles op elkaar én op mij aansluiten.

In elk geval mag ik dus lekker rondneuzen op internet om op zoek te gaan naar stoelen waarvan ik denk dat ze bij mij zouden passen, dat doorsturen naar de ergo en dan woensdag weer samen verder kijken wat er mogelijk is.

Ik kan nu dus met zekerheid zeggen: To be continued…

Advertentie