Wie kent dat nou niet… Je bent na een relatie weer vrijgezel en vol goede moed maak je een account aan op een van de apps “gevonden voorwerpen” oftewel, een datingapp. Ik heb er heel veel geprobeerd, Bumble, Happn, Tinder, Badoo, Lexa… Op dit moment heb ik alles afgezworen. Het kan zijn dat je mij er tegen komt, mijn accounts zijn niet verwijderd maar liken is zinloos omdat ik er nooit meer op kijk.

Dingen die ik heb geleerd tijdens het swipen:

 • Er zijn verschillende soorten “swipers”
  • De enorm kieskeurige: als een lach of oogopslag je al niet aanstaat swipe je links
  • De redelijk kieskeurige: uiterlijk, locatie en een goede baan zorgt voor een like
  • De nuchtere: uiterlijk en locatie goed is al een like
  • De allesliker: dit hoeft geen uitleg toch?
 • Gesprekken vallen vaak al vrij snel stil
 • Of zijn gelijk op seks gericht ook al geef je veelvuldig aan hier niet echt naar op zoek te zijn
 • Je kan in je profieltekst zetten wat je wilt, slechts een enkeling neemt de moeite dit te lezen
 • Profielteksten als “vraag maar” werken alleen als je een match hebt, maar op welke grond moet ik je liken als ik niks meer weet dan 1 á 2 foto’s?
 • Vissen, vakantiefoto’s en filters zijn favoriet

En dan begint het pas…
De eerste date, het uitwisselen van telefoonnummers of gebruikersnamen van een andere app, het afspreken van een tijd en plaats, man man man… Ik vind het vreselijk!
Om er vervolgens achter te komen dat de man in kwestie toch meer op seks uit was dan hij zei in de chat en vervolgens de hele date zijn best doet dit ook te krijgen. Tegen de tijd dat duidelijk is dat het echt niet zover gaat komen hoor je ineens niks meer. Nooit.

En anders is het feit dat ik 3 kinderen heb en blijkbaar als “intelligent” word gezien nog intimiderend genoeg om alsnog af te haken. Ik dacht altijd dat intelligentie wel fijn was, dat dit intimiderend is valt mij een beetje tegen. Ik lees gewoon graag, onderwijs mijzelf en kom niet graag dom over. Dat is dus blijkbaar gelukt…

Dan is het nu dus tijd om een man te vinden die niet afhaakt op intelligentie (ik bedoel, je wilt toch liever iemand hebben waar je een gesprek mee kunt voeren in plaats van een “ja-knikker”?), kinderen of het feit dat ik buitenshuis nou eenmaal een rolstoel moet gebruiken. Als deze man dan ook nog een beetje leuk is om te zien, liefde weet te delen en niet op de eerste (of tweede, derde, vierde of desnoods vijfde) date al seks verwacht dan is het óf de beste man ooit óf een utopie.

Advertentie

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s